Čerkez otkrio: Prijedlog je da se odgodi početak školske godine

Vijesti 20. aug 202014:00 > 14:03
N1

Goran Čerkez i Sanjin Musa obratili su se danas javnosti ispred Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, upoznavši stanovnike ovog entiteta da će kantonalnim vlastima predložiti odgodu početka nove školske godine.

Čerkez je rekao da će o tome govora biti sutra u Konjicu.

”Imamo importe iz Hrvatske, s mora, ljude koji su zaraženi u diskoteci u Makarskoj. Pandemija nema granica i uvijek je to za očekivati. Cilj nam je da idemo i dalje u stabilizaciju i da jesen dočekamo malo mirniji iako će jesen svakako biti izazov. Produžili smo mjere postojeće – koje su već donesene. Mjere su dale rezultat. Ono što nas raduje je da je inspekcijski nadzor na nivou kantona intenziviran i sigurno i to doprinosi boljem stanju”, poručio je Čerkez.

Potom je govorio i odgodi početka nove školske godine. Prijedlog je – odgoda na 15 dana.

Razgovarali smo o školama, drugim faktorima rizika. Sutra imamo sastanak s kantonalnim ministarstvima u Konjicu gdje ćemo zajednički donijeti finalne zaključke i na neki način kompletirati. Jedan od prijedloga će biti da školska godina ne počne sa prvim danima devetog mjeseca nego da idemo od 15. Da se odgodi za 15-tak dana. Još uvijek epidemiološka situacija nije stabilna i iz tog razloga ćemo pokušati da to izdogovaramo”, ispričao je on.

Musa je dodao da je početak nastave u školama veliki epidemiološki rizik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad