Najtužniji poslijeratni dan u Hitnoj pomoći Sarajevo

Vijesti 21. aug 202016:27 > 16:29
Hitna pomoć Sarajevo

"Naš dragi kolega, Džebrail Šišić – Šile, časni i ponosni medicinski tehničar, sportista i ugledni Sarajlija, zauvijek nas je napustio. Tuga je velika, bol pregolema, riječima neopisiva", stoji u postu objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović danas je potvrdila kako je od posljedica infekcije korona virusom preminuo medicinski radnik “s možda najtežom slikom koju smo vidjeli do sada”.

Smrt Džebraila Šišića iznenadila je i rastužila brojne kolege u Hitnoj pomoći koji su naveli kako ih “boli praznina” koja je ostala iza njega.

“Ćutimo je. Šta god da kažemo, malo je, pogrešno je, nedovoljno i slabo. Jer ima neka energija u dobrim ljudima, a mi smo svjedoci da si je ti posjedovao. Zato smo prazni svi mi, prazna je i Hitna pomoć bez tebe. Događa se da neki ljudi i dalje žive, poslije smrti, po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca. Dragi naš Šile, ti si zasigurno jedan od njih. Ostaćeš zauvijek upamćen u JU Zavod za Hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o tvojim djelima, o tvojima riječima, a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama. Neka je Božiji rahmet tvojoj plemenitoj duši”, poručili su iz Kolektiv JU ZHMP KS.

Džebrail Šišić (1966.) je prije zaraze korona virusom bio “potpuno zdrav, bavio se sportom”, pa je njegovo teško stanje bilo iznenađenje za medicinske radnike, a sama dirketorica KCUS-a Sebija Izetbegović je istakla kako je zabrinjavajući porast slučajeva teškog oblika bolesti.

“Zabrinjavajući su ovi slučajevi teškog oblika bolesti koje smo ranije imali sporadično, sada ih ima više”, zaključila je dr. Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad