Aktuelni gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović potvrdio kandidaturu

Vijesti 25. aug 202013:39 > 13:49
N1

"Grad u kojem se vrednuju znanje i poštenje, zagovara jednakost, ravnopravnost i zajedništvo, podstiče i daje šansa mladima. Grad u kojem političari rade u interesu građana. To je Srebrenik kakav želim i kakvim ga možemo učiniti! Zajedno!", ovim je riječima aktuelni gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović potvrdio svoju kandidaturu za gradonačelnika Srebrenika na lokalnim izborima.

Na mjesto načelnika Općine Srebrenik prvi put je izabran 2014. godine.

“Tokom njegovog mandata, pored dobijanja statusa Grada, Srebreniku su vraćeni sud i policijska Uprava, što je umnogome olakšalo život privrednim subjektima ali i ostalim građanima ove lokalne zajednice. Realizovani su i brojni infrastrukturni projekti, od uređenja korita rijeke Tinje do poslovne zone Tinja i ostali projekti koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života svih građana Srebrenika”, saopćeno je iz pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik”.

Omerović je kandidat za gradonačelnika ispred pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik” koji je osnovan u februaru ove godine. Isitču da na listi kandidata za Gradsko vijeće pomenutog pokreta preovladavaju mladi ljudi, “čime se potvrđuje opredijeljenost da se u Srebreniku stvori povoljniji ambijent za mlade i spriječi njihov odlazak iz BiH”. Listu kandidata pogledajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad