Poziv poslodavcima da roditeljima prvačića odobre plaćeno odustvo prvi dan škole

Vijesti 31. aug 202017:41 > 17:45
Fena

Septembar je uvijek asocijacija na početak nove školske godine koja donosi brojne izazove kako za djecu tako i za roditelje koji nerijetko nisu u mogućnosti zbog poslovnih obaveza prisustvovati prvom danu škole svoje djece. Takva praksa treba da se promijeni, poručuju iz Grada Sarajevo.

“Grad Sarajevo poziva sva javna i privatna preduzeća, ustanove, ministarstva kao i organe uprave da roditeljima čija djeca kreću u prvi razred omoguće da isprate svoju djecu iz svojih domova. Svim zaposlenim roditeljima treba odobriti plaćeno odsustvo kako bi jedan od najvažnijih dana u životu djeteta proveli sa njim, što grad kao odgovoran poslodavac podržava“, istakli su iz Grada Sarajevo.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka poželio je dobrodošlicu prvačićima, poručivši im da za njih od 1. septembra počinje novi životni period, otkrivanje novih spoznaja i prijatelja.

Posebno je riječi podrške uputio učiteljima i nastavnicima u ovom izazovnom periodu naglašavajući njihovu odgovornu i dragocjenu zadaću da svoja znanja s ljubavlju i strpljenjem prenose novim generacijama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad