Dodik kritikovao Džaferovića, ali i reisa Kavazovića

Vijesti 02. sep 202017:53 > 17:54
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da stavove koje je Šefik Džaferović iznio u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nisu stavovi Predsjedništva BiH, niti je Džaferović u kapacitetu predsjedavajućeg mogao da ih zastupa u tom razgovoru, jer nema saglasnost svih članova Predsjedništva.

Dodik je kazao da je Džaferović “samo bošnjački član Predsjedništva BiH”.

VEZANE VIJESTI

“Svako dobronamjeran želi da se u Crnoj Gori, kao i u cijelom regionu, održi mir i saradnja među narodima i državama i na taj dio razgovora nemam nijednu primjedbu. Međutim, neprikladnim smatram reakciju političko vjerske elite Bošnjaka u Sarajevu na nemile scene u Pljevljima o kojima je policija Crne Gore do sada morala da kaže i svoju riječ, jer svako šutanje nadležnih u takvim situacijama budi sumnju i u sam događaj i u aktere”, istakao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše Džaferovićev stav da “trasirani put Crne Gore pod Đukanovićevim vodstvom nema alternativu”, Dodik je odgovorio da to nije stav Predsjedništva i ako Džaferović to zaista misli mogao je javno i reći, ali kao funkcioner SDA.

“Samo mir nema alternativu, a kojim putem će Crna Gora krenuti nakon demokratskih izbora, održanih prije nekoliko dana, pitanje je za njene građane”, naglasio je član Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad