Arnaut za N1: Kako se SDA krije iza HDZ-a i SNSD-a

Vijesti 03. sep 202017:20 > 17:22
N1

Damir Arnaut, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je za N1 da je ubijeđen da je Stranka demokratske akcije ''kontrolni paket'' u Domu naroda državnog Parlamenta dala Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Savezu nezavisnih socijaldemokrata kako bi se, kako je naglasio, mogla kriti iza njihovog glasanja.

On je poručio je o tome govorio i ranije.

Naglasio je da je obaranjem reformskih zakona u ovom Domu – javnost u Bosni i Hercegovini ogorčena.

‘Značajne uštede, višemilionske uštete, ali i odricanje od brojnih privilegija koje u ovom tenutku nisu potrebne. Plan je bio da se ta sredstava usmjere u borbu protiv efekata izazvanih pandemije. Nažalost to je palo u Domu naroda”, ispričao je Arnaut za N1. 

SDA je obesmislila vlast na državnom nivou.

”U prošlom sazivu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, i HDZ i SNSD su imali tri delegata, ovaj put oni imaju četiri delegata i zato što im je SDA dala tog četvrtog kandidata. Prema tome, onog trenutka kada im je SDA dala tog četvrtog kandidata, SDA je obesmislila vlast na državnom nivou”, rekao je Arnaut i dodao:

‘Mislim da je javnost ogorčena i u Republici Srpskoj pogotovo, vidim da su građani jako ogorčeni. Vidio sam neke reakcije udruženja koja predstavljaju penzionere koji su ogorčeni jučerašnjim SNSD-ovim glasanjem’‘, naglasio je Arnaut u razgovoru s Daliborom Mrdićem.

Arnaut je govorio i o ostalim aktuelnim temama, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad