Milorad Dodik komentarisao sporazum Srbije i Kosova

Vijesti 04. sep 202019:33 > 19:37
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozdravio je potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine i čestitao delegaciji Srbije, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, na uspješnom dogovoru.

“Čestitam i predsjedniku SAD Donaldu Trumpu i njegovom timu koji je uspješno i bez ishitrenih poteza vodio ovaj proces i doveo ga do kraja”, istakao je Dodik.

VEZANE VIJESTI

On je ocijenio da je ovim sporazumom unaprijeđena pozicija Srbije, a pred njenim građanima otvara se novo poglavlje koje će obilježiti brojni projekti od velikog značaja.

“Ekonomija, naravno, neće i ne može dati odgovore na otvorena politička pitanja između Beograda i Prištine, ali sigurno može pomoći da i ta pitanja budu rješavana u dosta drugačijoj atmosferi od ove koja je vladala godinama unazad”, istakao je član Predsjedništva BiH.

On je naglasio da ovaj sporazum vidi kao ogroman iskorak u odnosima Beograda i Prištine i izrazio nadu da će budućnost u tim odnosima biti manje obremenjena od prošlosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas u Bijeloj kući sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad