Dodik o opoziciji: Njima je vitalni interes ono što im naredi Adil Osmanović

Vijesti 06. sep 202013:12 > 13:18
Screenshot

"Izjava Mirka Šarovića da poslanici SDS-a neće podržati zaštitu vitalnog interesa Republike Srpske, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske zakazanoj za sutra nije ništa novo u djelovanju te stranke", istakao je predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik za Srnu.

“SDS se pod vođstvom Bosića, Govedarice i Šarovića, odavno odrekao nacionalno odgovorne politike, prihvatajući zahtjeve koje im isporučuje SDA i Bakir Izetbegović. Zato SDS u Sarajevu smatraju vodećom strankom probosanskog bloka u Republici Srpskoj, a poslanici SDS-a u Predstavničkom domu na nivou BiH to stalno potvrđuju”, naglasio je Dodik. 

VEZANE VIJESTI

On je ukazao da je za njih vitalni interes ono “što im naredi Adil Osmanović, a sada najavljuju zaštitu bošnjačkog interesa i u Narodnoj skupštini Republike Srpske”.

“Razumljivo je da im odgovara ono što se pokušava poturiti kroz Memorandum sa IFES-om, američkom agencijom za izborne procese, jer se nadaju da će uz politički i pristrasni sastav Centralne izborne komisije, i sve ono što je u Memorandumu napisano ili samo nagoviješteno, dobiti šansu da skroje izborni rezultat, ocijenio je lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH.

Kao vječiti izborni gubitnici, istakao je Dodik, hvataju se za slamku ne bi li neko kroz izborne softverske manipulacije, “nacrtao njihovu pobjedu nad SNSD-om i njegovim koalicionim partnerima u Republici Srpskoj, koji će dvotrećinskom većinom odbaciti odluku bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, Šefika DŽaferovića i Željka Komšića”.

Dodik je pojasnio da je izborni proces suvereno pravo svake zemlje i u to se više ne miješa ni OEBS, pa neće moći ni strana politička agencija.

“Saradnja se može ostvarivati i bez uvida, nadzora, kreiranja rješenja i mnogo čega drugog, kako to predviđa Memorandum. Izbori bi bili suvišni, jer na taj način politički i nelegalni CIK i strana agencija, mogu unaprijed kreirati rezultat i pobjedu probosanskih snaga”, konstatovao je Dodik u izjavu za Srnu.