Milorad Dodik: Jadna je Banjaluka koja glasa za ovakvog šarlatana

Vijesti 07. sep 202015:40 > 15:43
N1

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, žestoko je reagovao na obraćanje Draška Stanivukovića, poslanika u NSRS i kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Stanivuković je rekao da su lokalni izbori biti ili ne biti za Dodika i SNSD, na što je Dodik kazao da "mora još da raste da pobijedi jer je politički šarlatan".

“Tvoja pobjeda nije ni na vidiku, to što se sam hrabriš je neka druga tema. To što upotrebljavap kao politički metod – to je šarlatanstvo”, kazao je Dodik.

“Uzeli ste za pravo da ćete pobijediti, bilo bi glupo da to ne radite jer ste se kandidovali. Šta stoji iza politike koju zastupate – galama. Ja tvrdim da se u Banjaluci živi dobro”, rekao je Dodik, koji je naveo i to da je Igor Radojičić, aktuelni gradonačelnik, riješio sve probleme koje su građani istaknuli.

“Nije meni stalo da se složim s vama, to je mlataranje i pokušaj da se galamom skrene pažnja, da se diskvalifikacijom eliminišu činjenice. Ova vlast je napravila autoputeve, obnovila škole, obdaništa”, rekao je Dodik, dodavši da iza vlasti ostaje više od 1.000 kilometara asfaltiranih puteva, riješeni tranziti, tolovod, proširenje grada i drugo.

VEZANE VIJESTI

“Po vama – treba uzeti štrik i objesiti se. Banjaluka nikada nije imala veći broj automobila, izgrađenih stanova, stambenih jedinica. Banjaluka se nesmetano razvija i gradi u okolnostima podmetanja šarlatana koji vide sve crno, a žive bogatim životom, koji se integrišu sa kriminalcima, koriste njihove objekte da se promovišu”, rekao je Dodik.

“Jadna je Banjaluka koja glasa za ovakvog šarlatana”, rekao je Dodik, zbog čega je opomenut.

“Izvinite, za ovu veličinu, pod navodnicima”, dodao je.

Rekao je kako je Igor Radojičić uradio veliki posao u kontinuitetu za Banjaluku.

“Svi koji dolaze ovdje se hvale kako je sve sređeno, čisto, kako se dobro živi. Banjaluka je dobila UKC, kapitalne objekte. Ne može to da nestane ako neko galami”, rekao je Dodik, koji je dodao “da se uvijek nađu mali slučajevi koji se koriste kao pravilo da ništa ne valja”.

“Jurišajte koliko hoćete, izaći ćemo na izbore i vidjet ćete da ćete biti luzer”, rekao je Dodik.

“On je političko nedonošče”

Naveo je kako se sve više ljudi vraća u Banjaluku, ali i to da ima stvari koje nisu sjajne. Spomenuo je da Banjaluka ima najveći broj zaposlenih građana, kao i RS u cjelini. Ipak, prema njegovim riječima – Banjaluka je riješila sve kapitalne probleme koje ime imala.

“On je ustao na lijevu nogu, tata i mama ga razmazili. Misli da je neki frajer. Mi smo napravili novu Banjaluku, rješila je sve svoje probleme. Šta će on da uradi. Kada je uzeo da lupa, on je frajer, mlatara. On hoće da digne spomenik ustašama i balijama. To hoće da uradi. Misliš da si dovoljno lajao da se neko tebe boji. Ustašama dižeš spomenik. Nema Jevreja koji je rođen, a da ne zna sve o Holokaustu. Njega Jasenovac ne zanima. On pravi njima vojnike, biste ovdje. To hoće da uradi, a krivio bi sve i nas koji smo sve napravili. Novu dvoranu, stadion, to sve gradu treba”, kazao je Dodik tokom obraćanja.

#related-news_0

“Spreman sam poslije izbora da svima pogledam u oči. Banjaluka ima svoj stav. On je političko nedonošče. Kao pobačaj, nešto mlatara i umislio je sebi da je gromada. Igor radi ozbiljno u koordinaciji s nama. On nije političar i ne može biti gradonačelnik. Ima li neko ozbiljan u gradu da to može zamisliti”, rekao je Dodik.

Član Predsdjedništva BiH je kazao kako niti Jelena Trivić niti Mladen Ivanić nisu željeli da budu kandidati za gradonačelnika Banjaluke.

#related-news_0

“Ja sam ti dao EPP, ja ovoliko da pričam o tebi. Počeli su vas ismijavati. Kaže on da ga ne zanima Jasenovac, a hoće da bude srpski političar. Treba dići pobunu protiv takvih. Kada drugi narodi priznaju monstruoznosti Jasenovca – on kaže da ga ne zanima jer gleda u budućnost. Kaže, ja ću dići spomenik vojnicima, pravi na ćaćevini svojoj. I da budeš gradonačelnik – nećeš to napraviti. Dovodi kriminalce koje smo izbacili. On ih ugošćuje. On im je logistika. Idu kod njega kući, nećem primati profesore”, naveo je Dodik.

Milorad Dodik je kazao i to da Stanivuković “ni za 500 godina ne bi mogao autoput napraviti jer ne zna kako se to radi”.

“Misli šta hoćeš o Dodiku i ekipi, ali mi dobivamo i ove i sljedeće izbore, dok nas narod bude birao. Nemoj nam ti govoriti, ja sam htio da te zaobiđem skroz. Jadna je Banjaluka koja bi njega izabrala. Da ima ustaškog i turskog vojnika u Banjaluci. Otvorio bi je i za migrante još. Ti bi to uradio. Ti imaš političku percepciju, moćan si… POlitika nije to. Politika mora biti ozbiljna. A ne šarlatanska. Nemamo problem, sva sreća da se on kandidovao”, zaključio je Dodik pred NSRS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad