Konaković za N1: Spreman zahtjev za smjenu Vlade KS, imamo ruke bez SBB-a

Vijesti 08. sep 202010:24 > 10:29
N1

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, najavio je smjenu Vlade Kantona Sarajevo poručivši da je to moguće i bez Saveza za bolju budućnost.

On je u razgovoru sa Sanelom Dujković u programu N1 poručio da se ”SBB-u ne može vjerovati”, ali da su možda shvatili ”šta su uradili izlaskom iz šestorke”.

”Zahtjev za smjenu Vlade ići će sigurno prije samih izbora. Procedura traje 2.5 mjeseca i bilo bi loše vezati je za kampanju. Mi radimo jedan ozbiljan posao. Moramo vidjeti šta SBB zaista radi. Njima se ne može vjerovati, s obzirom na sve što su uradili dosad, čas su ovdje – čas su tamo. Moguće je da su shvatili šta su zapravo uradili izlaskom iz šestorke i ako jesu shvatili, vidjeće se to brzo na njima. Mi imamo ruke bez SBB-a, nisam fan velike saradnje s SBB-om, ali ja nisam lider četvorke. Postoji ideja da se šire od sarajevskog kantona reformiše vlast”, kazao je Konaković uz napomenu da on lično nema povjerenja u SBB jer su ga ”optužili, osudili i sada pomilovali”.

N1

Govoreći o odlasku mladih iz BiH, poručio je da je Narod i pravda i njegov koncept, jedini odgovor na taj problem.

‘Vladavina prava – to je osnovna poruka svim građanima Bosne i Hercegovine”, dodao je on.

Konaković je komentarisao i ostale aktuelne teme, susretu Dragana Čovića i Milorada Dodika u Mostaru, potezima SDA i DF-a, Paradi ponosa. Pogledajte video kompletnog razgovora. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad