Republički štab: Omogućiti ulazak stranih državljana u BiH uz negativan PCR test

Vijesti 08. sep 202015:39 > 15:43
N1

Republički štab za vanredne situacije predlaže Savjetu ministara Bosne i Hercegovine da donese potrebne akte u cilju omogućavanja ulaska stranih državljana u BiH, koji posjeduju negativan PCR test na korona virus, a koji nije stariji od 48 sati, prenosi Anadolija.

Zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 54. sjednici.

“Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli medicinske opreme – respiratora javnim zdravstvenim ustanovama – bolnicama i UKC RS u Republici Srpskoj. Riječ je o raspodjeli 60 respiratora koja će biti izvršena u skladu sa utvrđenim rasporednim nalogom”, saopšteno je iz Vlade RS

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak kojim odobrava donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2.

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je analiziralo dostavljene podatke i u skladu sa istim napravilo rasporedni nalog za raspodjelu”, navodi se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad