Crnadak za N1: Primitivizam, prostakluk, omalovažavanje opozicionara i NSRS

Vijesti 10. sep 202018:15 > 18:20
N1

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, komentarišući sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da se vidio kontinuitet ponašanja Dodika i skupštinske većine.

On je istakao kako SNSD-u nije stalo ni do kakvog vitalnog nacionalnog interesa – nego brani svoje ‘pravo’ da nastavi “muljanje sa spiskovima, mešetarenje sa glasačkim listićima, ucjenama birača…”

On je sa sjednice NSRS izdvojio dvije stvari:

“Radi se o kontinuitetu ponašanja Dodika i većine u NSRS, primitivizam, prostakluk, omalovažavanje opozicionoh poslanika, NSRS. To gledamo u kontinuitetu.”

“S druge strane, sve više što to rade – pomažu opoziciji jer se stvara atmosfera u kojoj će naredni izbori i opći izbori odvijati u RS na relaciji SNSD – koji će imati kvazipatriotske priče, da će BiH nestati, da Washington pokušava da uguši RS i izmišljanje novih neprijatelja”, kazao je Crnadak.

Potpredsjednik opozicionog PDP-a je rekao kako će opozicija konkretno govoriti o korupciji.

PROČITAJTE JOŠ

“Ko krade naš novac, da se teže živi, govorit ćemo o životu. Slično se konfiguriše kao Crna Gora. Dodik pomaže da se stvori takav ambijent, koji će donijeti promjene na lokalnim izborima, a slobodnu RS 2022. godine”, naveo je.

NSRS je dvotrećinskom većinom podržala izjavu Člana Predsjendištva BIH Milorada Dodika kojom se potvrđuje da je odluka donesena bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 27. avgusta 2020, veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske.

Tako je Memorandum o saradnji CIk-a i američkog IFES-a stavljen van snage, uprkos podršci dva člana Predsjendištva BIH Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Crnadak je rekao da je IFES pristuan 20 godina, radi u Srbiji i brojim zemljama.

#related-news_0

“Memorandum je pripremio Dodikov čovjek u CIK-u u prethodnom sazivu. Sada je potreba Dodika da nastavi svoj show stvaranja novih neprijatelja, sukoba, da muti vodu jer tako najbolje funkcioniše on i njegova stranka”, rekao je.

Tvrdi da od kako je imenovan novi saziv CIK-a niko iz SNSD-a ne propušta priliku da “kuka za prethodnim sazivom”.

“Imaju strah – šta kada izbori budu pošteni”, izjavio je za N1.

Crnadak je spomenuo i izjavu Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH – koji je rekao da novi saziv mora raditi pošteno i stvoriti uslove za fer izbore.

“Oni to stvarno moraju pokazati, ovi prethodni su pokazali kako se radi za jednu stranku i pomaže SNSD-u i strukturama u RS”, pojasnio je gost Dana uživo.

Pozvao je sve aktere izbora da ne rade ni u čiju korist, da rade po zakonu i da ne budu ni pod kakvim i ničijim pritiskom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad