Johann Sattler danas u Trebinju, otvara novu zgradu pravosudnih institucija

Vijesti 11. sep 202007:33 > 07:39
N1

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler posjetiće danas Trebinje, gdje će otvoriti novu zgradu pravosudnih institucija, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

U novoj zgradi pravosudnih institucija u Trebinju, koja je izgrađena bespovratnim sredstvima EU u iznosu od 1,6 miliona eura, biće smješten Okružni i Opštinski sud, te Okružno tužilaštvo.

Ova podrška je dio šire pomoći EU izgradnji i saniranju pravosudnih institucija u cijeloj BiH, ukupne vrijednosti 28 miliona eura.

Svečana ceremonija biće upriličena u zgradi pravosudnih institucija u Trebinju, sa početkom u 9.30 sati, a predviđeno je obraćanje Sattlera, ministra pravde Republike Srpske Antona Kasipovića, predsjednika Osnovnog suda Milana Bosića, predsjednika Okružnog suda Bojana Stevića, glavnog okružnog tužioca Žarka Milića i gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

Tokom posjete Trebinju, Sattler će se sastati i sa predstavnicima mladih, nevladinih organizacija i privrednika čiji je rad podržan kroz različite projekte EU.

Sattler će obići i mural, koji je u čast solidarnosti i inkluzije oslikao mladi umjetnik Rikardo Druškić, te će se u okviru projekta “Odmori u BiH”, koji sufinansira EU, sastati sa novinarima koji promovišu raznolikost i kvalitet turističke ponude u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad