Šefik Džaferović uputio poruku solidarnosti predsjedniku SAD-a

Vijesti 11. sep 202013:48 > 13:54
Fena

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je poruku solidarnosti predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu i američkom narodu povodom 19 godina od terorističkog napada u New Yorku.

“U danu u kojem se obilježava 19. godišnjica terorističkog napada na Sjedinjene Američke Države, u svoje lično ime i u ime građana Bosne i Hercegovine, upućujem Vama i američkom narodu poruke iskrene solidarnosti”, napisao je Džaferović u pismu upućenom Donaldu Trumpu.

Džaferović je istakako kako su danas svi u mislima sa porodicama žrtava najveće tragedije koju su SAD doživjele u svojoj novijoj historiji.

“Sjećanje na žrtve, čijim porodicama upućujem iskreno saučešće, obavezuje nas da svi zajedno nastavimo voditi odlučnu borbu protiv terorizma i ideologija zla koje predstavljaju prijetnju cijelom čovječanstvu”, napisao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, 11. septembra 2001. godine u New Yorku su se avioni koje su oteli teroristi zaletjeli u tornjeve blizance Svjetskog trgovinskog centra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad