Prepiska Šepića i Konakovića na Facebooku zbog Čamparine ostavke

Vijesti 14. sep 202007:31 > 07:40
Nezavisni blok

Aljoša Čampara jučer je obavijestio organe Stranke demokratske akcije da napušta funkciju člana Predsjedništva, a informacija je izazvala brojne reakcije.

Još uvijek se čekaju komentari iz stranke čiji je Čampara dugogodišnji član, a u međuvremenu su se ovim povodom oglasili brojni bivši članovi SDA koji su mahom podržali potez Federalnog ministra unutrašnjih poslova.

Od funkcionera SDA, ovu je temu za N1 komentarisao i Šemsudin Mehmedović, državni parlamentarac i Čamparin stranački kolega, koji je ocijenio da ”Čamparina argumentacija stoji”.

Ostavku je komentarisao i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić poručivši da ”nikad nije kasno doći tobe”. A replicirao mu je lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

”Kad sam se ja razilazio sa Bakirom i njegovim vođenjem SDA, Konakoviću je Seka bila omiljena “profesorica”, a Aljoša je sa Asimom “završavao” i mene i druge koje je trebao za šefa Bakira. Ali nikad nije kasno doći tobe. Nek je barem sada. Drago mi je zbog toga”, poručio je Šepić

Nije to daleko od istine. Nije možda nebitno ni zašto je neko izašao. Ti vjerovatno ne bi nikad da si ostao u kombinacijama za organe stranke, a mi smo otišli kad su nam te funkcije nudili. Čini mi se da je i Aljoša. Razočarani zbog odnosa prema društvu generalno i prema korupciji unutar stranke”, odgovorio je Konaković.

Reakcije na Čamparinu ostavku čitajte ovdje.