Mehmedović za N1: Šta bi se moralo desiti da napustim SDA

Vijesti 14. sep 202009:09 > 09:15
N1

Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i funkcioner Stranke demokratske akcije, kazao je jutros da je ispratio ''mnoge iz SDA'', ali da bi se morale desiti ''krupne stvari'' da bi i on krenuo tim putem.

Govoreći o potezu Aljoše Čampare koji je napustio funkciju u Predsjedništvu SDA, Mehmedović je ocijenio da je za očekivati da takvih slučajeva bude još.

”2015. godine kada sam bio protukandidat gospodinu Bakiru Izetbegoviću ukazivao sam na anomalije. Ovo što se desilo s gospodinom Čamparom (Aljoša) je kap koja je prelila čašu i za očekivati je da ovakvih slučajeva bude još. Možda tajming nije bio najbolji jer slijede lokalni izbori i jer se ovaj slučaj može zloupotrijebiti i rušiti Stranku demokratske akcije”, rekao je gost N1.

Ocijenio je da je ovo politički udar na SDA.

‘Svaki izlazak iz SDA ima svoju težinu, pogotovo ako neko iz rukovodstva ovako javno istupi. Pretpostavljam da su iscrpljene sve unutrašnje mogućnosti za popravljanje stanja. Ovo je politički udar na stranku u cjelini. Drago mi je što gospodin Čampara nije izašao iz SDA’‘, dodao je on.

‘Već duži period gospodin Čampara ima različite stavove od rukovodstva SDA, naročito u Kantonu Sarajevo. Ne vidim razloge da napusti SDA osim ako bude iskjlučen. Mislim da bi bilo mnogo pametnije da ostane unutar SDA”, dodao je Mehmedović.

Prema njegovim riječima, u SDA treba popravljati stvari.

Ja sam ispratio iz SDA mnoge, pretpostavljam da će toga biti još, ali ja se ne vodim mišljenjem Senada Šepića i bilo koga drugog. Mislim da u SDA treba popravljati stvari i ja ću se truditi da popravljam stvari koliko budem mogao, da popravljam stvari i da idu u pozitivnom smjeru”, poručio je Mehmedović u razgovoru sa Sanelom Dujković.

Stranku, najavio je, neće napustiti.

”Ja sam među prvima iskazao nezadovoljstvo politikom SDA, pogotovo kad je u pitanju kadrovska politika, ali to ne znači da moramo napuštati SDA. Ja sam osnivač SDA u svom kraju, bilo bi neprincipijelno ostaviti nešto što ste gradili godinama. Moralo bi se desiti zaista krupne stvari, potresi unutar SDA, da bih bio ili isključen iz SDA ili da ne daj Bože ja sam da napustim SDA”, naglasio je gost Novog dana.

Mehmedović je u razgovoru za N1 komentarisao i rad pravosuđa, događaje u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji i ostale aktuelne teme. Uskoro donosimo video.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad