Nikšić o Čamparinoj ostavci

Vijesti 14. sep 202012:18 > 12:25
Nermin Nikšić (N1)

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, rekao je danas na pres-konferenciji da mu je drago što postoje ''zastupnici koji osjećaju odgovornost za stanje u ovoj zemlji'' komentarišući ostavku Aljoše Čampare na funkcije u Predsjedništvu Stranke demokratske akcije.

VEZANE VIJESTI

 Nikšić je najavio smjenu Vlade Kantona Sarajevo.

”Ja ne volim komentarisati stanje u drugim političkim partijama. Smeta mi kad drugi više komentarišu stanje u SDP-u nego ljudi koji su u SDP-u tako da ću se suzdržati od komentara o stanju unutar SDA. Mi smo kao ozbiljna politička partija, kao i četvorka kao ozbiljan politički projekat, rekli da imamo 18 zastupnika u Kantonu Sarajevo za obaranje aktuelne Vlade, ali nam ne pada napamet da uđemo grlom u jagode u tu Vladu već želimo da napravimo program. Naše ekipe rade program za buduću kantonalnu Vladu”, rekao je Nikšić danas u Sarajevu.

Podsjećamo, Čampara je jučer podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA. Kolegij ove stranke održat će danas sjednicu na kojoj će govora biti i o ovom potezu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad