Draško Stanivuković: Pred građanima je referendumsko pitanje

Vijesti 15. sep 202012:21 > 12:23
N1

Draško Stanivuković, kandidat opozicije na lokalnim izborima 2020. godine za poziciju gradonačelnika Banjaluke rekao je da je 15. novembar referendumsko pitanje, gdje će građani moći da biraju između demokratije ili diktature.

“Građani će moći odgovoriti da li su za demokratiju, ili su za nastavak diktature koja postoji 20 godina u Banjaluci. Postoje dva kandidata, moj protivkandidat i ja sa svim ovim ljudima koji ćemo predstavljati demokratiju i slobode koje su nestale”, rekao je Stanivuković.

Demokratija su i prava radnika, pravo čovjeka na odmor – a ne da rade do 22:00 ili 23:00 sata u tržnim centrima, demokratija je i pravo čovjeka da se okupi na trgu, ali i to da su ljudi jednaki na konkursu – poručio je Stanivuković.

PROČITAJTE JOŠ

“Da nisi vrijedniji ako imaš člansku kartu, da se poštuju procedure, konkursi, da svi računi budu prikazani, da svaki račun preko 500 KM bude javan, zato je pred građanima referendumsko pitanje”, kazao je.

Demokratija, jedinstvo i sloga su izgubljene, poručio je Stanivuković, podsjetivši da je prije 102 godine probijen Solunski front.

“Danas je pred nama režimski front – koji mora biti probijen. Satkan je od bedema kriminala, korupcije, nerasvijetljenih ubistava, zavijen je pod velom lažnog patriotizma. Patriotizam nije zastava kojom mašete, nego ono što radite za građanina, za borca”, izjavio je.

Rekao je da će sagraditi spomenik palim, poginulim i stradalim borcima u posljednjem ratu, te je kazao da on neće odustati od puta – jer su on i njegovi saradnici iskreni patrioti i rodoljubi koji vole ovu zemlju i svoj grad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad