Šef Kluba HDZ-a: Treba nam SDA iz 90-ih s kojom smo pravili državu

Vijesti 15. sep 202016:51 > 16:55
N1

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović (HDZ BiH) danas je u Sarajevu izjavio novinarima da je sastanak lidera HDZ-a BiH i SDA, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, koji je ranije najavljen, na tragu nastavka dogovora oko izmjena Izbornog zakona za Grad Mostar.

Dodao je da je u sporazumu koji je tada potpisan dogovoreno da se nastave razgovori i o drugim pitanjima, kao što je izmjena Izbornog zakona na tragu odluka Ustavnog suda, Suda u Strazburu itd.

VEZANE VIJESTI

“Nadam se da će se on dogoditi i krajnje je vrijeme da se dogodi. Ne vidim razloga da, kao u vezi Mostara, ulazimo u zadnje sekunde, u finiš pred izbore, da nešto o tome odlučujemo”, naveo je Lovrinović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao je da je njemu potreban “SDA koji je odgovoran, SDA s kojim smo se dogovorili 90-ih godina kako ćemo stvarati državu”. Dodao je da puno toga, po njegovom mišljenju, “kolege iz SDA improviziraju, puno toga se ne drže što smo se dogovorili”.

“Neprihvatljivo je da sa nama ne mogu dogovoriti kako će izgledati način legitimnog predstavljanja u zakonu”, smatra Lovrinović.

Istaknuo je da HDZ BiH od svojih stavova ne odstupa od kada je formiran.

“Zna se tačno koga predstavljamo, zna se kako se zovemo, zna se ko su naši birači”, kazao je Lovrinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad