RS i Srbija slave Dan srpskog jedinstva, nigdje državne zastave

Vijesti 15. sep 202017:43 > 17:58
N1

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da na današnji praznik "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave", Republika Srpska i Srbija "slave jedinstvo srpskog naroda koji je ne samo svojim ratnim zaslugama, već i svojim naučnicima, umjetnicima ili sportistima dao doprinos razvoju čovječanstva".

“Naš narod danas je kao nikada prije jedinstven, prije svega u svojoj okupljenosti oko želje za opštim napretkom, mirom i boljom budućnošću za sve”, istakao je Dodik čestitajući svim građanima Republike Srpske i Srbije 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se ove godine obilježava prvi put.

Dodik je istakao da ovaj praznik stoji rame uz rame, sa Vidovdanom, Danom Svetog Save, Sretenjem, Danom Republike, Danom sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu, Danom sjećanja na stradale u NATO bombardovanju, Danom primirja u Prvom svjetskom ratu, Danom pobjede i svim značajnim datumima, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

On je naglasio da 15. septembar nije novi praznik, niti je taj dan slučajno odabran.

“Taj dan je dan proboja Solunskog fronta koji predstavlja dio pobjede koja je donijela mir i slobodu cijeloj Evropi i dan naše zastave koja je kroz slavnu istoriju pokazala da je više od zastave, da je baklja slobode”, poručio je Dodik.

Izaslanik predsjednika Srbije Aleksandar Vulin uručio je zastave predsjedniku Republike Srpske replike ratnih zastava ispred Palate Republike.

Cvijanović i Vulin su u prisustvu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera RS-a Radovana Viškovića prethodno u Palati razgovarali povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

U galeriji pogledajte kako izgledaju ulice Banja Luke.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad