Vučić u obraćanju svečanoj akademiji u Banjaluci: Važno je da budemo jedinstveni

Vijesti 15. sep 202022:40 > 22:41
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

PredsJednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da srpski narod mora političkim sredstvima da se bori za slobodu.

“Danas slavimo jedinstvo i slobodu. Danas slavimo proboj Solunskog fronta. A medju tim borcima bilo je više od 10 odsto dobrovoljaca iz Hercegovine, Krajine, Like, Dalmacije. Zato je veoma važno da budemo jedinstveni kada se suočavamo sa velikim izazovima, bez obzira na naše ekonomske uspehe”, rekao je Vučić u obraćanju svečanoj akademiji “Pohvala srpskom narodu” u Banjaluci.

U obraćanju video vezom, Vučić je čestitao praznik ”narodu Republike Srpske i Srbije i svim Srbima u svetu”, prenosi RTS.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na svečanoj akademiji da je “sloboda ključna reč za srpski narod kroz istoriju”.

“Tu slobodu smo shvatali kao slobodu za druge, ne samo za sebe. Mislim da ovaj dan koncentriše ono što jeste srpski nacionalni i državni interes. Naše jedinstvo je potrebno i danas. Mi smo jedinstven srpski narod na ovim prostorima”, kazao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad