Promjena vremena stiže u Bosnu u Hercegovinu

Vijesti 16. sep 202008:31 > 08:36
N1

Promjena vremena stiže u Bosnu i Hercegovinu, najavili su meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

VEZANE VIJESTI

Kako je navedeno u prognozi za Bosnu i Hercegovinu, padavine nakon suhog perioda stižu već danas, a izraženije će biti sutra popodne kao i jutarnjim satima u petak.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

#related-news_0

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se prijepodne prognozira pretežno oblačno sa kišom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 27 do 30°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako vrijeme nas očekuje u nastavku septembra, možete pročitati na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad