Izetbegović otkrio: Zvao me Milanović, ne znam hoću li otići

Vijesti 16. sep 202012:12 > 12:17
N1

Lider SDA Bakir Izetbegović, nakon sastanka sa Draganom Čovićem, liderom HDZ-a, obratio se javnosti, rekavši da ga je zvao predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i rekao mu za posjetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

”Zvao me gospodin Milanović da mi kaže za Dodikovu posjetu i rekao sam mu sve ove iste stvari. On se ne slaže, pozvao je i mene. Gospodin Plenković me pozvao da ga posjetim, vidjeću da li ću odlučiti da i ja idem u te posjete”, kazao je Izetbegović. 

VEZANE VIJESTI

Dodao je da “politika koju Milorad Dodik oličava je politika destabilizacije, podjela, secesionizma, kočenja BiH gušenje i usporavanja rada Vijeća ministara i Parlamenta, vrijeđanja Hrvata i Bošnjaka, ignorisanja njihovog prava na legitimne predstavnike u strukturi RS-a”

“On je član Predsjedništva BiH, predsjedavajući je Šefik Džaferović i on u ovom času predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Bošnjaci i Hrvati žive izmješani u Bosni i Hercegovini. Hrvatska i Bosna i Hercegovina su trebale razmijeniti zvanične posjete. Pozvati gospodina Dodika zaobilazeći Džaferovića je podrška politici koju Dodik predstavlja i poruka u nepoštovanju BiH, njenih predstavnika i hijerarhije. Vidjećemo kakvi će zaključci sa ovih sastanak biti”, rekao je lider SDA.

Podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravit će danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16.00 sati, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Prethodno, Dodik sastat će se u 14.00 sati sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad