Aljoša Čampara u Pressingu: Kako su nagrađeni akteri afere Asim

Vijesti 16. sep 202021:01 > 21:02
N1

Aljoša Čampara je u Pressingu na N1 kazao da je SDA nakon afere "Asim" mogla izaći mnog jača, ali umjesto toga - akteri afere su nagrađeni pozicijama.

“Disidentima su proglašeni ljudi kao Efendić, ili ja što sam ga podržavao”, kazao je Čampara.

On je rekao da akteri afere nisu kažnjeni – nego su uprkos tome nagrađeni.

“Svi koji su se spominjali u aferi Asim – nagrađeni su. Asim Sarajlić je u Domu naroda, ima opravdanje što je tamo. Možda vodi i Kadrovsku službu još. Sabahudin Delalić je u Skupštini KS, član je Izvršnog odbora. Muhamed Šehović je u skupštinskoj komisiji. Čovjek koji se spominje da je trebao štampati bjanko listiće – na listi je u Novom Sarajevu. Mehmedagića stranka gura da obnovi mandat u drugom periodu. Niko nije kažnjen”, rekao je Čampara – dodavši da se odgovori na aferu i dalje čekaju.

VEZANE VIJESTI

Istakao je kako je formirana Komisija, a ni nakon 77 dana – ništa se nije desilo.

“Sada mene neko ubjeđuje da je to uredu. Svako to vidi. Ništa se neće desiti, a ovo su posljedice koje ćemo trpiti. Moglo se to pošteno i čestito riješiti. Neka bi to udarilo na srž SDA. Ako sam kriv – ja nisam vrijedan stranke SDA. SDA postoji 30 godina, preživjela je i smrt Alije Izetbegovića, koji je utemeljio principe, moramo se držati njegovih poruka”, rekao je Čampara.

On je kazao da su snimak svi čuli, a da su sve priče nastale nakon njega – “spinovanja i priče za malu djecu”.

Čampara je kazao i to da vjeruje da i njega sada prate, odnosno da sumnja na to, ali mu to ni ne smeta.

“Izlazit će montiranja prljavih stvari. Da sam narkoman, diler, ljubavnik, da im poručim – ako mi budu dirali u porodicu, djecu, saradnike, prijatelje – imat će brutalan odgovor. Poručujem svakome ko se usudi da bilo šta nekorektno uradi”, rekao je Čampara.

Kazao je kako neće govoriti ružno o SDA, govorit će istinu, principijelno – i činjenice kao dokaz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad