Čampara za N1: Ako mi budu dirali porodicu, djecu – moj odgovor će biti brutalan

Vijesti 16. sep 202021:16 > 17. sep 2020 13:51
N1

Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, gostujući u Pressingu na N1 rekao je kako sumnja da ga prate nakon ostavke na funkcije u SDA. Također, vjeruje da će izlaziti 'prljave stvar' - ali je poručio ako mu neko bude dirao u porodicu, djecu, prijatelje - njegov odgovor će biti brutalan.

Čampara je kazao i to da vjeruje da i njega sada prate, odnosno da sumnja na to, ali mu to ni ne smeta. Kazao je kako je viđao u blizini neke ljude za koje zna da rade na praćenju. 

“Izlazit će montiranja prljavih stvari. Da sam narkoman, diler, ljubavnik, da im poručim – ako mi budu dirali u porodicu, djecu, saradnike, prijatelje – imat će brutalan odgovor. Poručujem svakome ko se usudi da bilo šta nekorektno uradi”, rekao je Čampara.

Kazao je kako neće govoriti ružno o SDA, govorit će istinu, principijelno – i činjenice kao dokaz.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara kazao je gostujući u Pressingu kako ih je afera “Respiratori” opteretila i da to sebi nisu trebali dozvoliti. Istakao je kako nema informaciju da li će optužnica u ovom predmetu biti podignuta, ali da zna iz medija da je istraga pri kraju.

“Tužilaštvo to radi, otvorilo je istragu, možda nema elemenata za optužnicu, možda ima. Ja nisam tužilac da znam, ali iz medija sam čuo da je to pri kraju i da će tužilački tim donijeti tužilačku odluku”, rekao je Čampara.

Za navodnu prijavu tužioca iz ovog predmeta kojem je navodno ponuđen novac da izostavi premijera Fadila Novalića iz optužnice kazao je kako su to nagađanja.

“Ta afera nas je opteretila, nismo to sebi trebali dozvoliti, ali to je prošlo”, rekao je Čampara.

Na pitanje gdje je bio u ratu, Čampara je rekao da je bio maloljetan i da je dio bio u Sarajevu.

“Doživio sam sve strahote rata i stradanja, moji roditelji su bili ovdje. Majka je bila pripadnik Armije RBiH, odnosno republičkog MUP-a, otac je bio u ratnom Predsjedništvu SDA. Maloljetan čovjek ne može biti dezerter. Imam poseban odnos prema boračkoj populaciji, imao sam priliku da tim ljudima koji su najzaslužniji pomoći, u Ministarstvo smo zaposlili preko 20 djece šehida”, rekao Čampara.

Na pitanje šta je od imovine imao prije SDA, a šta sada, kazao je “ništa manje ni više”. U imovinskom kartonu prijavio je dva stana od 53 i 62 kvadrata.

“To je sve, sve sam prijavio prema zakonu. Smatram da svi političari trebaju prijavljivati svoju imovinu i treba donijeti zakon o porijeklu imovine. Ja imam 22 godine staža, žena 17. Roditelji od 1978. imaju porodičnu kuću u Neumu, rodio sam se i živio u stanu na Điđikovcu od 110 kvadrata, sada živim u stanu od 62 kvadrata. Kad sam se rodio otac mi je bio ministar za rad i socijalnu politiku, nisam oskudijevao. Ako ja imam nešto skriveno, ako pronađu, nek mi odmah oduzmu sve”, rekao je Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad