Sunčano jutro, u drugom dijelu dana promjena vremena

Vijesti 17. sep 202006:54 > 06:56
N1

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje preteženo sunčano prijepodneva. Od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti.

U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U Sarajevu pretežno sunčano prije podne. Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Od četvrtka u popodnevnim satima prognozira se promjena vremenskih prilika. Prelaz fronte preko naših krajeva uslovit će pad temperature zraka i kišu. Na momente nisu isključeni ni kraći pljuskovi. Nestabilno vrijeme sa kišom zadržat će se do vikenda.
Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 13°C do 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 26°C i 32°C, u Hercegovini do 35°C.

Za dane vikenda kao i tokom naredne sedmice prema raspoloživim prognostičkim materijalima, očekuje se stabilno, malo do umjereno oblačno i djelimićno sunčano vrijeme. Na jugu zemlje više sunčanih sati i toplije u odnosu na centralna i sjeverna područja.
Minimalne temperature zraka varirat će između 8°C i 14°C u Bosni, do 18°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 23°C i 28°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 30°C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad