Ranko Mavrak i Adis Arapović u Novom danu

Vijesti 17. sep 202014:14 > 14:16
N1

I posljednjeg radnog dana u sedmici budite uz Novi dan. Donosimo vam aktuelne teme i zanimljive goste te priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

Na sjednici Predsjedništva BiH nije bilo saglasnosti o priznanju Kosova, tj Šefik Džaferović i Željko Komšić su glasali za, a Milorad Dodik protiv. O sjednicama Predsjedništva BiH, posjeti Milorada Dodika Zagrebu, inicijativi ”mali Šengen” i političkim temama iz Zagreba za Novi dan govori Ranko Mavrak, novinar agencije Hina.

Gost Novog dana je i Adis Arapović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Zašto traži usvajanje Zakona o psihološkoj djelatnosti i zašto bi ovo pitanje trebalo biti prioritet, tema je Novog dana.

Udruženje poslodavaca Federacije BiH traži da se prolongira najavljena rekonstrukcija tunela Crnaja na magistralnom putu Konjic – Jablanica. Šta bi zastoji ili obustava saobraćaja prouzrokovali ili kolika bi bila šteta za privrednike? Gost Novog dana je Jusuf Džafić, predsjednik Udruženja privrednika iz Jablanice.

Govorimo o novim pravilima za testiranje i ulazak u Njemačku, te broju zaraženih osoba korona virusom. Počinje i Bundesliga i to pred publikom. O svemu izvještava kolega Mehmed Smajić sa Deutsche Welle.

Dokumentarni film ”Komšije” autorice Nerminke Emrić, osvojio je nagradu za najbolji film selekcije na festivalu AJB Doc. Nerminka u Novom danu govori o filmu koji se bavi životom i sudbinama migranata.

Blogeri se često smatraju ljudima koji bez muke zarađuju novac i žive lagodnim životom, bez mnogo truda. U Novom danu upoznajte jednu od najpopularnijih modnih blogerica, koja je u svakodnevnom životu veliki borac.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad