Cenić za N1: Kako je Krajišnik spasio Dodika

Vijesti 17. sep 202016:21 > 16:23
N1

Ekonomistica Svetlana Cenić kazala je danas za N1 da nije bilo primjereno tražiti minut ćutnje za ratnog zločinca Momčila Krajišnika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Rekla je i da je Krajišnik ''spašavao Dodika od šverca cigareta''.

Prema njenim riječima, bilo je potpuno očekivano da tog minuta ćutnje neće ni biti.

”To je potpuno očekivano – da tog minuta ćutnje neće biti. Presuda je presuda i bilo bi strašno očekivati da će Željko Komšić i Šefik Džaferović ustati i ispoštovati minut ćutnje. Milorad Dodik ima razloge da traži taj minut ćutnje. Krajišnik ga je spašavao od šverca cigareta. O tome imate sve zabeleške. Ja sam bilo u Haagu svedočila i apelujem čitajte zvanične stenograme, a ne nečiju interpretaciju zarad klikova i veće gledanosti. Gospodinu koji je to meni uradio želim da preživi sve ono što sam ja preživela zbog njegovih netačnih navoda”, ispričala je Cenić u razgovoru sa Zvonkom Komšićem.

‘Mislim da nije ni primjereno tražiti minut ćutnje u Predsjedništvu”, pojasnila je ona.

Govoreći o takozvanom ”malom Šengenu”, gošća N1 je rekla da se radi o spinu.

‘Mislim da je to spin Aleksandra Vučića i da se i za toga krije pokušaj da on bude lider u regionu s čime se ja ne bih složila na opšte užasavanje svih Srba. Mislim da se treba pričati na ravnopravnoj osnovi u ovom regionu. Složila bih se za ‘mini Šengen’ onog momenta kada bi gospodin Vučić prestao da zadire u pitanja Bosne i Hercegovine”, dodala je gošća Dana uživo.

Potom je kritikovala predstavljanje Milorada Dodika kao ”predstavnika srpskog naroda” u Zagrebu.

”Ako smo gospodina Dodika gledali kako odlazi na noge u Zagreb sa svepričom da je pozvan kao predstavnik srpskog naroda. Moj predstavnik nije i ne želim da me predstavlja uopšte i koga je proglasio predstavnikom srpskog naroda. Ko je da da pravo Milanoviću (Zoran) da on njega proglašava predstavnikom srpskog naroda”, dodala je.

Cenić je komentarisala i ostale aktuelne teme, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad