Na Željezničkoj stanici u Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog ubistva

Vijesti 18. sep 202011:21 > 11:24
Ilustracija

MUP Kantona Sarajevo riješio je slučaj ubistva koji se dogodio 17. septembra na Ilidži, u naselju Vreoca. Tu su pripadnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u jutarnjim satima (06:20) pronašli N.N muškarca, kojem je konstatovana smrt.

Radeći na rasvjetljavanju slučaja, policijski službenici su na Željezničkoj stanici u Sarajevu uočili dva migranta, koja odgovaraju izgledu izvršitelja.

“Utvrđeno je da se radi o licima F.L., rođen 1995.godine u Alžiru i A.A., rođen 2002.godine u Alžiru”, saopćeno je iz sarajevske policije.

VEZANE VIJESTI

Alžirci su u 22:00 sata uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistva i predati su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, kao i identifikaciji preminulog lica. Nakon završene kriminalističke obrade, F.L. i A.A. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu, saopćeno je.

Oni će biti zadržani 24 sata, i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će se o daljnjim mjerama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad