Ibrahim Prohić, Haris Pašović, Draško Aćimović i Adis Hadžić u Novom danu

Vijesti 18. sep 202013:51 > 13:53
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Ibrahim Prohić, politički analitičar u povodu posjete Milorada Dodika Zagrebu na Facebook profilu oglasio se s porukom “Provjerio sam, u Zagrebu, nije u Karađorđevu. Godina je 2020, nije 1990 i neka. Dobra je strana ove vijesti što ona demantira izjavu aktuelnog predsjednika RH da se u BiH nema s kim razgovarati. Ima, ima – Samo je pitanje izbora sagovornika, motiva i političkih ciljeva.

”U “Novom danu” sa Ibrahimom Prohićem razgovaramo o motivima I političkim ciljevima, te porukama koje su uslijedile nakon posjete u BiH I R. Hrvatskoj. Komentiramo i druge aktuelne teme nakon nedogovora čelnika HDZ-a I SDA-a, članova Predsjedništva BiH, ali I o navodima zaštićenog svjedoka na suđenju u predmetu ‘Josipović i drugi’ da mu je aktuelni premijer RS “Radovan Višković nudio novac da premješta masovne grobnice”.

Gost “Novog dana” sa društveno -političkim komentarom je i Haris Pašović. S bh. režiserom razgovaramo o političkom cirkusu, kleptokratiji, koronavirusu I poziciji kulture u izuzetno teškim vremenima za bh. građane.

Predsjedništvo BiH zadužilo je Vijeće ministara BiH da napravi analizu svih sporazuma koje BiH ima sa EU i u regionu, da se napravi analiza šta bi mini Schengen značio za BiH, koje su štete, koristi i eventualne opasnosti, koja će biti dostavljena za 30 dana. Sa Draškom Aćimovićem, ekonomistom iz Banja Luke, analiziramo ovu temu, ali nova zaduženja I javnu reformu, te sprovođenje mjera u cilju saniranja šteta od posljedica koronavirusa.

U sportskom bloku emisije naš je gost Adis Hadžić, sportski novinar i voditelj na Novoj BH s kojim komentiramo transfer Edina Džeke, igru Zrinjskog, utakmice Lakersa i Denvera, Premijer ligu BiH I ATP turnir u Rimu.

Među sportskim temama “Novog dana” je i međunarodni rafting o kojem razgovaramo sa Aleksandrom Pastirom iz Rafting centra Kanjon koji nam se javlja iz Banjaluke.

Ove subote u “Novom danu” Sanela Dujković od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad