Tužilaštvo šuti o pokretanju istrage zbog navodnog atentata na Vukotu Govedaricu

Vijesti 18. sep 202018:34 > 19:07
N1

Bilećanin Miljan Vujović, izjavom pred Okružnim sudom u Banjaluci, otvorio je novu aferu u jeku izborne kampanje. Optužen za ubistvo sugrađanina Petra Bajčetića, pred sudbenim vijećem iznio je navode o naručivanju ubistva Vukote Govedarice. Hitno otvaranje istrage o navodnom spremanju atentata traže iz Predsjedništva SDS-a.

Šokantne navode o navodnom naručivanju ubistva Vukote Govedarice pred lokalne izbore 2016. godine iznio je pred Okružnim sudom u Banjaluci Miljan Vujović, optuženi za ubistvo Petra Bajčetića, optužnica ga takođe tereti i da je organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela iznude i otmice.

“Sve mi je bilo jasno, kako je bilo naručeno ubistvo Vukote Govedarice, onda ubijen Petar, ubiće i mene”, kazao je tada Vujović.

On u prilog svojim tvrdnjama sudu je ponudio kontakt telefone poslovnih prostora u Gacku, odakle je i Govedarica, a u kojima je navodno trebalo da bude organizovano ili izvršeno ovo krivično djelo, evidentirao ih je predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević.

Kao osumnjičene Vujović je označio pojedine stranačke funkcionere iz Hercegovine, te u to vrijeme visokopozicionirane ljude u Graničnoj policiji BiH.

“Mogu da zaključim da je to trebalo da bude priprema ubistva u političkom domenu. I nas će interesovati ko su naručioci svega toga što je trebalo da se pripremi, a što se dovodi u vezu mog ubistva”, rekao je Vukota Govedarica, kandidat za predsjednika RS 2016. (SDS).

Iz SDS-a, čiji je Govedarica bio šef kluba poslanika u Narodnoj skupštini u to vrijeme, danas poručuju da od MUP-a i tužilaštva traže hitno otvaranje istrage.

“Isplivale su informacije o tome da je Vujović sa Bajčetićem po nalogu nekog trećeg planirao i pripremao teren za likvidaciju gospodina Govedarice. Da li je on lagao ili je govorio istinu, to trebaju da utvrde nadležni organi”, zaključio je Rado Savić, SDS.

U nadležnom ministarstvu kažu da nemaju saznanja o ovom krivičnom delu.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova nema saznanja o naručivanju ubistva Vukote Govedarice. Na Republičkom tužilaštvu je da pokrene istragu”.

Iz Republičkog tužilaštva se još nisu oglasili o eventualnom pokretanju istrage.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad