Radončić: Ja sam dva, tri puta možda pobijedio za Predsjedništvo BiH

Vijesti 21. sep 202018:15 > 18:39
N1

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić kazao je, gostujući u emisiji Dan uživo, kako je do sada "dva, tri puta pobijedio" kada su u pitanju izbori za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovina, ali da je pokraden.

Radončić je ovo rekao odgovarajući na pitanje “otkud najednom ljubav između njega i Denisa Zvizdića” u smislu podrške da Zvizdić uđe u Predsjedništvo BiH.

“Nema ljubavi između mene i gospodina Zvizdića. Ja sam rekao da nova generacija političara treba da preuzme poziciju u Predsjedništvu SDA ispred bošnjačke populacije. Zvizdić je za mene veći pozitivac od onih koji su montirali procese. Ja sam dva-tri puta možda pobijedio, vidjeli ste koliko su me pokrali. Možda je vrijeme da se neki iskusni političari, a mlađi, mislim na sebe i gospodina Izetbegovića, kandiduju za tu poziciju”, rekao je Radončić.

Govoreći o svojim izjavama da je na pomolu ponovno izborna krađa, kazao je kako je saznao da “mu je na prošlim izborima u Sanskom Mostu ukradeno 1.500 glasova”.

“Najveći problem je što se izbori održavaju u istoj atmosferi politika nacionalnih tenzija, a još gore što nemamo mehanizam zaštite glasača da njihova volja pobijedi. Opet ćemo imati izbornu krađu, ali šta ćemo. Možda bude bolje 2022. godine”, rekao je.

Istakao je kako ne očekuje da Centralna izborna komisija BiH nešto može ili hoće uraditi jer je to “političko tijelo u kojem su umjesto predstavnika SNSD-a dobila dva predstavnika SDS-a i jednog DF-a”.

Na pitanje od koga očekuje da će izvršiti izbornu krađu, Radončić je rekao: “Vladajuće stranke”.

“Na prošlim izborima 6.000 biračkih odbora je zamijenjeno u posljednja 24 sata i imenovani su ljudi iz SDA. Stranci nam moraju pomoći da dobijemo bolji Izborni zakon i imamo elektronsko glasanje i nadam se da će se do izbora 2022. to promijeniti”, zaključio je Radončić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad