Radončić: Mi Bošnjaci trebamo čestitati Vučiću

Vijesti 21. sep 202018:33 > 19:02
N1

Predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić rekao je za N1 kako se odlazak Aleksandra Vučića Donaldu Trumpu pogrešno interpretira u BiH i upitao uzašto ne bismo iskazali zadovoljstvo jer "kada imamo utjecaj SAD-a na Beograd BiH i Bošnjaci su dosta mirniji".

Radončić je komentirajući rad i istupe članova aktuelnog saziva Predsjedništva BiH rekao da se vidi da ulazimo u predizbornu kampanju.

VEZANE VIJESTI

“Gospodin Dodik pravi jednu atmosferu u vezi priče da treba izmjestiti Ambasadu u Izraelu, a s druge strane je priča o priznanju Kosova. Jasno je da ćemo to uraditi kada uradi Srbija”, rekao je Radončić.

Govoreći o Vučićevoj posjeti Bijeloj kući, rekao je kako je to “veoma dobra stvar”.

“Zašto ne bismo iskazali zadovoljstvo ako SAD koje su veliki prijatelj regiona i BiH, postaju dominantna vanjska sila u susjednoj Srbiji? Velika je stvar što je predsjednik Vučić otišao tamo, napravio je veliki deal. Kada imamo utjecaj SAD-a na Beograd, mi kao BiH i Bošnjaci smo dosta mirniji. Treba da navijamo da se Srbija razvija, izgrađuju autoput i bolje da se gradi američkim novcem, nego kineskim ili ruskim. Vučiću treba čestitati”, rekao je Radončić u Danu uživo.

Komentirajući priču o “malom Šengenu” rekao je da je to dobra šansa za BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad