Stevandić: U videu je sve tačno

Vijesti 22. sep 202007:34 > 07:40
N1

Politički spot Ujedinjene Srpske koji je izazvao oštre komentare dijela javnosti u jednom lokalu u Banjaluci za istim stolom nalaze tri mladića, po govoru se može zaključiti da su iz BiH, sa Kosova i iz Hrvatske.

Mladići, akteri spota, razgoavraju o tome kako su “protjerali” Srbe sa Kosova i iz Hrvatske, te kako su ih “zavadili” u BiH. Nakon toga u spotu im prilazi četvrti muškarac koji kaže kako je Republika Srpska “sada ujedinjena”. Trojica mladića potom bježe iz ugostiteljskog objekta.

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, nakon poliitčkog spota koji su mnogi opisali skandaloznim navodi:

“Zbog nevjerovatno velike pažnje i reakcija na video moram reći da je u njemu sve tačno. Slavi se oluja u Hrvatskoj, martovski i svi progoni na Kosovu, a iz FBiH stižu slične ideje o čemu skoro svi ćute. Mi ne ćutimo! Pozivi na jedinstvo nisu retrogradni već su bit našeg opstanka. Hvala!”, naveo je Stevandić.

Kako je navedeno jučer, u cijeli slučaj uključit će se i Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine koja će razmotrit da li u spotu m ima elemenata kršenja Izbornog zakona BiH.

Spot je na društvenim mrežama izazvao oštre reakcije javnosti. Mnogi od građana su naveli da spot širi međuvjersku i međunacionalnu mržnju među građanima Bosne i Hercegovine.

“Jedini govor mržnje i ugrožavanje prava na stav i postojanje se jasno prepoznaje u onima koji tumače video materijal od 43 sekunde”, saopštila je Ujedinjena Srpska reagujući na brojne negativne komentare koje je izazvao objavljeni video spot ove stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad