MUP KS: Ubistvo i pokušaj samoubistva

Vijesti 22. sep 202011:10 > 11:15
Fena

Dvije povrijeđene osobe pronađene su sinoć u 21:37 sati u stanu ulica Hašima Spahića u općini Ilijaš.

Kako navode iz MUp-a Kantona Sarajevo, ljekar Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo konstatovao je smrt osobe inicijala S. G. (1963.). Ona je zadobila povrede koje su nanesene oštrim predmetom, dok je M. G. (1965.) imao vidne povrede, koje je najvjerovatnije nanio sebi također oštrim predmetom.

“Povrijeđeni je nakon ukazivanja ljekarske pomoći prevezen u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Prilikom vršenja uviđaja pronađeni su i izuzeti predmeti u cilju dokumentovanja krivičnog djela iz člana 166. KZ F BIH (Ubistvo)”, navode iz MUP-a KS.

Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će se po naredbi tužioca izvršiti obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad