Emir Suljagić, Kenan Alikadić i Jasminko Halilović u Danu uživo

Vijesti 22. sep 202011:14 > 11:16
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo od 16 sati.

U pojedinim kantonima pogoršava se stanje sa koronavirusom, a zatraženo je i proglašenje stanja prirodne nesreće u Federaciji. Naši reporteri i danas prate epidemiološku situaciji u zemlji, regiji i svijetu.

Nakon objave iskaza zaštićenog svjedoka u kojem se spominje umiješanost premijera Republike Srpske Radovana Viškovića u premještanje masovnih grobnica, portal Istraga.ba objavljuje nove detalje u vezi ovog slučaja. O šutnji Tužilaštva, Spomeniku mira u Srebrenici i i aktuelnoj političkoj situaciji razgovaramo sa Emirom Suljagićem, direktorom Memorijalog centra Srebrenica – Potočari.

Nakon što Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo nije odobrilo novac za Muzej ratnog djetinjstva nastale su brojne reakcije u javnosti, kao i različite interpretacije od obje involvirane strane, a najavljene su i tužbe. Iako smo namjeravali da se strane susretnu u dijalogu, obje su zahtijevale da govore pojedinačno. U Danu uživo danas o ovom slučaju pojedinačno govore kantonalni ministar kulture Kenan Alikadić i direktor Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović.

Na bh. medijskom nebu odnedavno egzistira novi portal Politicki.ba. Glavni urednik Sead Numanović naš je današnji gost u komentaru aktuelnosti.

Nakon što su osvojili nagrade za najbolju glumicu/glumca na 7. Festivalu glumca u Konjicu Selma Alispahić i Mario Drmać naši su današnji gosti.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad