Padavine stižu u Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 22. sep 202013:57 > 14:01
Dron.ba za N1

Period padavina stiže u Bosnu i Hercegovinu, a jača kiša se očekuje u petak, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su izgledni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su izgledni lokalni pljuskovi na području Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Jače padavine se očekuju u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U Hercegovini lokalno može pasti između 40 i 70 litara kiše po metru kvadratnom. U ostatku zemlje kiša u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad