Igor Crnadak i Lejla Kusturica u Novom danu

Vijesti 22. sep 202014:29 > 14:33
N1

U srijedu u Novom danu gledajte:

O aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, sjednici NSRS, “malom Šengenu”, izborima u našoj zemlji sutra za Novi dan govori Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, te bivši ministar vanjskih poslova BiH. Uživo smo u Banjaluci.

Ustavni sud BiH i AIRE Centar sutra predstavljaju Izvještaj „Praksa sudova u Bosni i Hercegovini u pogledu prava na slobodu i sigurnost ličnosti i prava na slobodu izražavanja“. Tim povodom gosti Novog dana su: Zvonko Mijan iz registrara Ustavnog suda BiH i viša pravna savjetnica Sevima Sali-Terzić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je inicijativu za rješavanje problema plaćanja visokih troškova javnog pravobranilaštva za građane, a posebno preživjele koji traže pravo na odštetu za ratne zločine. Šta ova inicijativa znači za preživjele? Sa nama u studiju Lamija Tiro – pravna savjetnica organizacije TRIAL International, iz Ključa za Novi dan govori Jusuf Omerović, predsjednik Udruženja logoraša “Omer Filipović”.

Sutra je u Zvorniku sastanak ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića i direktora Granične policije BiH Zorana Galića. Tema – migrantska kriza u BiH. Uživo smo u Zvorniku.

Ujedinjene ekološke organizacije iz SAD i Evrope sutra počinju globalnu kampanju protiv izgradnje malih hidrocentrala u BiH i spas rijeka u našoj zemlji. Lejla Kusturica iz Fondacije za društvene promjene govori o ovoj kampanji.

Šta je iWALKDOG SARAJEVO? Na koji način Milan šeta pse u Sarajevu? Koja su dosadašnja iskustva? Ko je zadovoljniji, vlasnici ili ljubimci. Uživo smo na malom odmoru od šetnje sa Milanom Ilićem – Inicijatorom iWALKDOGSARAJEVO.

U organizaciji BTC Fitness centra iz Sarajeva 27. septembra će biti održan prvi bh. Državni Fitness Dan. Cilj je da što veći broj ljudi bude fizički aktivno na različite načine na nivou cijele BiH. Više detalja saznajemo od profesora sporta i fitness trenera Džemala Gekića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad