Tužilaštvo BiH o iznošenju identiteta svjedoka: Informirali smo institucije

Vijesti 22. sep 202016:36 > 16:40
Fena

Nakon medijskih objava u kojima se iznose detalji o identitetu kao i sam identitet zaštićenog svjedoka u predmetu Posebnog odjela za ratne zločine, tužiteljstvo je informiralo nadležne institucije i službe koje rade na pružanju zaštite i sigurnosti svjedoka, kažu za N1 iz Tužilaštva BiH.

Također, dodaju, formiran je predmet, povodom medijskih izvještaja u kome će Tužilaštvo BiH izvršiti provjere u skladu sa zakonom.

VEZANE VIJESTI

“Nadalje u svezi sa navedenim Tužiteljstvo BiH zaprimilo je i prijavu, protiv određenih djelatnika Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a u svezi sa otkrivanjem identiteta zaštićenog svjedoka i neovlaštenog ustupanja dokumenata, te će se izvršiti provjere navoda i na temelju ove prijave”, ističu iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Memorijalni centar Srebrenica je pozvao Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da pokrene istragu o krivičnoj odgovornosti premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, a vodeći se navodima zaštićenog svjedoka M-16 koji je na Sudu BiH 2017. godine na suđenju u predmetu ‘Josipović i drugi’ naveo da mu je “Radovan Višković nudio novac da premješta masovne grobnice”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad