Omanović, Kozo, Džekman i Jurišić u Novom danu

Vijesti 23. sep 202013:23 > 13:26
N1

Reporteri N1 TV donose izvještaje sa terena o svim važnim temama. Pratimo domaću, regionalnu i svjetsku političku scenu. U fokusu smo društvenih i kulturnih dešavanja.

Porodilje u FBiH nemaju jednaka prava. Visina naknade ovisi od kantona do kantona. Do sada, najbolje regulisane propise ima TK, a u Posavskom kantonu naknade uopšte nisu regulisane i ne isplaćuju se. Kako do jednakih prava za sve majke za Novi dan govore predstavnice resornih ministarstava USK Aida Omanović, HNK Alma Kozo, ispred Fondacije Cure Vildana Džekman. Zašto FBiH oš uvijek nema jedinstven propis koji bi regulisao prava za zaposlene i nezaposlene porodilje, pitamo Miroslava Jurišića iz Ministarstva rada i socijalne politike FBIH.

Šta je pokazala konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, za Novi dan govori Marko Vešović, novinar dnevnog lista Dani iz Podgorice.

Evropska je sedmica sporta. Zbog toga u Novom danu donosimo dvije inspirativne životne i profesionalne priče. Jedna je o Lejli Pašić, službenici u općini Centar. Samohranoj majci. Ženi koja je snagom volje i aktivnim bavljenjem fitnessom u petoj deceniji s konfekcijskog broja 46 došla na 38 i postala model. Miran Miki Stambol je ekonomista koju je profesionalnu karijeru izgradio radeći na polju struje i plina, suprug, otac dvogodišnjih blizanaca. Živi zdravo, svakodnevno probija svoje granice u rekreativnom sportu i bilježi predivne kadrove naše, kako kaže, predivne zemlje.

Film “Džemo” priča je o životu, patnji, prkosu i ljudima oko nas. Priča o čovjeku koji pomjera granice. Oni koji su gledali film imali su priliku čuti životnu priču Džemala Jašarevića, a sutra u Novom danu govorit ćemo više o njegovim profesionalnim uspjesima.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad