U Bosnu i Hercegovinu uskoro stiže velika promjena vremena

Vijesti 24. sep 202014:44 > 14:47
Anadolija

Velika promjena vremena stiže u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na planinama će predstojećeg vikenda padati snijeg, a temperature će se u većem dijelu zemlje spustiti i do 4 stepena Celzijusa.

Subota: u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

Nedjelja: u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

Ponedjeljak: u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad