Nenad Stevandić, Abdulah Skaka i Vasvija Vidović u Danu uživo

Vijesti 25. sep 202012:37 > 12:40
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo. Reporteri N1 i ovog petka su na terenu, o aktuelnim temama izvještavamo iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Zašto Nenad Stevandić ne vidi ništa sporno u spotu Ujedinjene Srpske koji je izazvao lavinu reakcija u javnosti i dobio prefiks skandalozni? Da li će, kako je najavljeno, izaći i novi spot? Lokalni izbori i koronavirus naše su teme sa predsjednikom Ujedinje Srpske, državnim parlamentarcem i zamjenikom direktora UKC Banja Luka.

Iz Gradske uprave Grada Sarajeva stiže najava da će Olimpisjki muzej biti otvoren 8. oktobra kada će u glavni grad BiH doći i princ Albert od Monaka. Ovim povodom razgovaramo sa gradonačelnikom grada Sarajeva Abdulahom Skakom. Naše teme su i lokalni izbori, te stanje unutar SDA.

O jednoglasno usvojenoj revidiranoj strategiji za procesuiranje ratnih zločina, slučaju Višković, otkrivanju identiteta zaštićenih svjedoka, radu Suda i Tužilaštva BiH danas razgovaramo sa nekadašnjom sutkinjom, danas iskusnom advokaticom Vasvijom Vidović.

Jedan od najomiljenijih glumaca u regionu Enis Bešlagić ovih dana sa sjajnom ekipom snima novu humorističnu seriju “Blago nama” koja će se ukoro početi prikazivati na RTL-u. O liku kojeg igra, atmosferi na setu, utjecaju pandemije na profesiju Enis Bešlagić danas govori za Dan uživo.

U komentaru aktuelnosti sa nama je grafčki dizajner Almir Kurt Kugla.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.