Lukač: Moguća krivična prijava protiv Džaferovića

Vijesti 25. sep 202020:17 > 20:20
N1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kaže da se predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izlaže krivičnoj prijavi zbog netačnih tvrdnji da policija ovog bh. entiteta prevozi migrante na područje Unsko-sanskog kantona.

“Insistiranje na neosnovanim optužbama može predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da košta krivične prijave”, poručuje Lukač.

Lukač je za RTRS rekao da MUP RS-a nikada svojim vozilima nije prevozio migrante, niti su poznate firme koje se bave takvim nelegalnim aktivnostima.

On je naglasio da entitetska policija nikada nije migrante maltretirala, ni tukla, niti ih ograničavala da idu tamo gdje žele što im je garantovano Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

“Mi im dozvoljavamo da se kreću, ali ne dozvoljavamo da ugrožavaju naše građane ili da prave prekršaje i krivična djela”, napominje Lukač.

Džaferović je za BHRT izjavio “da se Policija Republike Srpske i pojedine firme, koje organizovano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu, izlažu krivičnoj odgovornosti”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad