Upozorenje stručnjaka zbog vremena u BiH danas

Vijesti 27. sep 202009:15 > 09:17
N1/Lejla Mujagić

Za područje Trebinja izdato je narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina, a žuto zbog jačih udara vjetra i grmljavinskog nevremena.

VEZANE VIJESTI

Žuto upozorenje zbog padavina izdato je i za područja Sarajeva, Bihaća, Foče, dok je i zbog grmljavinskog nevremena za područja Banjaluke, i Mostara, a i zbog udara vjetra na području Livna.

Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini je zabilježena slaba kiša. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici (minus dva), dok je najgoplije bilo u Neumu 11 stepeni. U Sarajevu je izmjereno devet stepeni Celzijusa.

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne povremena kiša se očekuje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne. Poslije podne i u večernjim satima kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom u većini područja. Na vrhovima planina je moguć snijeg. Obilnije padavine na jugu, zapadu i sjeverozapadu naše zemljem, gdje je očekivana količina padavina između 30 i 50, lokalno i do 70 litara po kvadratnom metru.

Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini i na zapadu Bosne jaki udari juga. Dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 21 , prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad