Obavještenje državljanima BiH koji se nalaze na teritoriji Azerbejdžana

Vijesti 29. sep 202009:27 > 09:32
Tanjug/Armenian Defense Ministry via AP

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ne preporučuje putovanja u Azerbejdžan zbog eskalacije sukoba te zemlje i Armenije, u oblasti Nagorno-Karabah, rekao je jučer za N1 načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću ovog ministarstva Nebojša Regoje.

“Preporuka za građane Bosne i Hercegovine, koji se trenutno nalaze u regijama zahvaćenim ratnim dejstvima, je da iste odmah napuste”, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za N1.

Napomenuli su da je za konzularnu zaštitu građana Bosne i Hercegovine nadležan Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Istanbulu.

Iz Generalnog konzulata BiH u Istanbulu su obavjestili državljane Bosne i Hercegovine koji se nalaze na teritoriji Republike Azerbejdžan, da se za konzularnu pomoć i zaštitu mogu obratiti Generalnom konzulatu BiH u Istanbulu putem e-maila i dežurnih telefona +90 212 236 69 34 i +90 554 836 51 95 ili na e-mail [email protected].

Za sva dodatna pojašnjenja i uputstva, građani BiH mogu da se obrate Ambasadi BiH u Ankari.

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev potpisao je dekret kojim se proglašava vanredno stanje u cijeloj zemlji, počev od 28. septembra.

Najavljena je vojna mobilizacija i proglašeno ratno stanje u nekoliko regija, nakon što je Armenija proglasila totalnu vojnu mobilizaciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad