Dom naroda Parlamenta BiH 8. oktobra raspravlja o platama sudija i tužioca

Vijesti 29. sep 202011:29 > 11:48
Anadolija

Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine zasjedat će 8. oktobra s početkom u 11 sati. Na dnevnom redu su 24 tačke.

Delegati će osim niza sporazuma, razmatrati i imenovanje generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH. Njima će biti dostavljen izvještaj o utvrđivanju rang-liste kandidata.

Na sjednici će se raspravljati i o inicijativi Denisa Bećirovića kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da, u zakonski najkraćem mogućem roku od godinu dana od usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, u saradnji s nadležnim organima vlasti, preduzme neophodne radnje s ciljem popunjavanja Granične policije BiH s 309 novih graničnih službenika, u skladu s Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Granične policije BiH i potrebom zaustavljanja nezakonitih migracija duž cijele državne granice Bosne i Hercegovine. Bećirović je ovu inicijativu podnio 7. jula ove godine.

Delegati će raspravljati i o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o Vijeću ministara BiH te Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu je i finansijsko poslovanje BHRT za ovu i prošlu godinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad