Rasim Ibrahimagić, Zoran Krešić, Ivana Korjalić i Irfan Čengić u Novom danu

Vijesti 29. sep 202013:42 > 13:43
N1

U Novom danu i ove srijede donosimo vam zanimljive i aktuelne teme i sadržaje, iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta.

Članovi Predsjedništva BiH u Briselu se sastaju sa visokim predstavnikom za bezbjednosnu i spoljnu politiku Josepom Borellom. Ima li BiH razloga za optimizam i na osnovu čega se nadamo dodjeli statusa kandidata? Rasim Ibrahimagić, iz Inicijative za monitoring evropskih integracija gost je Novog dana.

Uživo ćemo biti u Briselu – donosimo sve detalje sastanaka članova kolektivnog šefa države sa zvaničnicima EU. Za Novi dan izvještava evropski dopisnik N1 Nikola Radišić.

Posjetu članova Predsjedništva Briselu, sastanke Izetbegovića i Čovića u Zagrebu i druge političke aktuelnosti komentariše Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista, izdanje za BiH.

Tema Novog dana je i Zakon o sukobu interesa u institucijama BiH. Ima li političke volje za usvajanje novog zakonskog rješenja i može li se isti tekst zakona usvojiti na svim nivoima vlasti? Ivana Korajlić iz Transparency BiH i Irfan Čengić, poslanik u Parlamentu Federacije BiH gosti su Novog dana.

Naša tema je i prva od tri debate uoči američkih predsjedničkih izbora. O debati, načinu na koji Amerikanci doživljavaju predsjedničke debate, koliko su im važne razgovaramo sa Sanelom Halilbegovićem, profesorom finansija, koji se obrazvao i živio u Sjedinjenim državama.

Teret i posljedice pandemije korona virusa osjetili su i podnijeli i novinari širom svijeta. Kako izgleda ”novo normalno” za novinare te kako su se dovijali da prevaziđu sva ograničenja koja je pandemija nametnula? Novinarka i urednica u redakciji Deutsche Welle, Marina Martinović svoja iskustva donosi u Novom danu.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad