Prekinuto zasjedanje Parlamenta FBiH, nema više online sjednica

Vijesti 30. sep 202012:43 > 12:56
Youtube

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koja se održavala online prekinuta je nakon pauze. Zbog tehničkih poteškoća, konstatovano je da ovakav način rada gotovo nemoguć.

Zahtjev za prekid sjednice podnijela je zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić koja je tražila da se donese odlka da se sjednica održavaju uz fizičko prisustvo zastupnika.

“Online sjednice Predstavničkog doma efektivno eutanaziraju rad Parlamenta. Većina radnica i radnika u BiH dolaze na posao, možemo i mi. Hitno moramo uspostaviti sistem za održavanje redovnih sjednica na način na koji se održavaju širom Evrope-uživo. Odluke koje danas donosimo mogu se problematizirati na sudu, zbog kršenja Poslovnika”, rekla je Ćudić.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSFBiH Mirsad Zaimović kazao je kako su zadužili sekretara i nekoliko članova Kolegija ovog doma da ponude prostor s obzirom da sala ovog doma ne ispunjava epidemiološke uvjete. Isto je predložio i zastupnicima.

“Ovu sjednicu ćemo prekinuti i nastavit ćemo je uz fizičko prisustvo svih nas i ona će biti održana u naredne dvije sedmice, a najvjerovatnije do 14. oktobra. Moguće je da nastavak ove sjednice održimo i sljedeće sedmice”, rekao je Zaimović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad