Đukanović za N1: Jedva čekam da se Knežević vrati u Crnu Goru

Vijesti 30. sep 202018:15 > 20:36
N1

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je večeras u Pressingu da ''jedva čeka'' povratak Duška Kneževića u ovu zemlju istakavši da se radi o ''odbjeglom kriminalcu''.

Biznismen i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević optužio je Đukanovića za višegodisnju korupciju. Rekao je da je spreman da odgovara za ono što je uradio, ali i da je Đukanoviću “bolje da napusti zemlju što prije”.

Gost večerašnjeg Pressinga naglasio je da Kneževićev povratak jedva čeka kako bi sve što ima saopštio pravosudnim organima ove zemlje.

”Zamislite te pretencioznosti. Riječ je o čovjeku koji je pod nekoliko optužnica Specijalnog tužilaštva u Crnoj Gori. Riječ je o čovjeku koji je do prije nekih deset ili petnaest dana bio na međunarodnoj potjernici Interpola, koji je u režimu strogog nadzora u London. U proceduri je odlučivanje o njegovom izručenju Crnoj Gori i sada takav čovjek izriče ocjene i saopštava da on ili oficijelni šef države Crne Gore neće biti na slobodi kada se on vrati u Crnu Goru. Moj odgovor je – jedva čekam da promijeni ono što je očigledno njegov naum da bježi od pravde jer je riječ o odbjeglom kriminalcu, jedva čekam da se vrati u Crnu Goru, jedva čekam da saopšti sve to što ima pravosudnim organima, a onda nije teško pretpostaviti ko će se gdje naći, ko će biti u zatvoru, a ko će nastaviti da obavlja javne funkcije u državi Crnoj Gori”, poručio je Đukanović u Pressingu večeras.

Komentarišući navode da će protiv njega biti podnesene krivične prijave, predsjednik Crne Gore istakao je da se prijava – ne boji.

”Ne bojim se nikakvih krivičnih prijava, duže od trideset godina obavljam javne funkcije i svih tih godina imao sam oštru konkurenciju i rekao bih često neprimjerenu kritiku. Vrlo često su optužbe protiv mene dolazile i s regionalnih adresa, najčešće iz Beograda, ali i od strane probeogradske opozicije u Crnoj Gori. Ne bojim se zbog toga što znam kako sam radio i uvijek sam se trudio da bespogovorno poštujem ono što je ustavno-pravni sistem Crne Gore. Tako da moj status kao građanina ne zavisi od toga koja će politička vlast biti u Crnoj Gori već onog što sam radio, nema nikakvog mjesta zebnji. Riječ je o jednoj gruboj, neargumentovanoj političkoj retorici čiji je cilj bio da proizvede animoznost biračkog tijela prema meni i političkoj strukturi koju sam predstavljao. Evo sada imamo i takav ishod na izborima i ubijeđen sam da će nadležni državni organi obavljati svoj posao kao i do sada, odgovorno i u skladu sa ustavom. I da neće suditi bilo kom pojednicu na osnovu neodgovorne i nečinjenične političke retorike”, rekao je Đukanović.

Na pitanje kada će formalno dati mandat Zdravku Krivokapiću za formiranje Vlade Crne Gore, gost N1 je rekao da je ustavom predviđen rok od mjesec dana najavivši da će obaviti svoj posao.

”Ustavom predviđeni rok je mjesec dan i mislim da još uvijek nije proteklo ni sedam dana od tog roka i teško možemo govoriti o odugovlačenju. U predviđenom roku ću obaviti svoj posao i kandidat za poziciju mandatara od mene kao predsjednika će dobiti mandat za sastav Vlade”, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad