Rukavina, Ferhatbegović, Hadžić, Čavić i Alimanović u Novom danu

Vijesti 01. okt 202016:46 > 16:50
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Najvažnija politička dešavanja i poruke koje su obilježile proteklu sedmicu analizira Saša Rukavina – izvršni urednik periodičnih izdanja lista Oslobođenje. Od onih optimističnih prilikom posjete članova Predsjedništva BiH Briselu, do onih manje optimističnih, ko je više, a ko manje frustriran, na relaciji vodećih stranaka u zemlji.

Bosna i Hercegovina bilježi najveći pad nataliteta od poratne 1948. godine. U ovom negativnom trendu najgori smo u regiji. Šta doprinosi ovom negativnom trendu? S demografskog, ekonomskog, ali i aspekta populacionih politika za Novi dan govore u Sarajevu Adnan Ferhatbegović, inžinjer elektrotehnike posvećen istraživanju demografskih prilika, otac četvoro djece, Faruk Hadžić – ekonomski analitičar, u Banja Luci Aleksandar Čavić – demograf i Dragan Stanišić – otac četvoro djece iz Bijeljine.

Njemačka pooštrila mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa. Kancelarka Merkel kaže da se suočavamo sa teškom fazom, posebno u jesenje i zimske dane. Koje su nove mjere? Ovu i ostale aktuelne priče iz Evrope i svijeta donosi kolega Mehmed Smajić – novinar DW.

U New Yorku objavljen novi album Sinan Alimanović international banda pod nazivom “Lejla”. Ovo je sedmi nosač zvuka pod umjetničkim vodstvom višestruko nagrađivanog bh jazz ambasadora. Za razliku od prethodnih albuma objavljenih na evropskom tlu, album “Lejla” snimljen je od strane dvostrukog dobitnika nagrade Grammy Chrisa Sulita. Autorica Lejla Alimanović gošća u studiju Novog dana, a za klavirom ovog jutra biće Sinan Alimanović – vođa Sinan Alimanović international banda.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad